Veilige fietsroutes

Doetinchem heeft een regionale functie. Daarom zijn er veel bovenlokale voorzieningen te vinden zoals bedrijventerreinen, middelbare scholen, een bioscoop en een schouwburg. Duizenden leerlingen uit omliggende plaatsen komen dagelijks op de fiets naar Doetinchem. Zij fietsen meestal in groepen en maken veel gebruik van vaste fietsroutes.


Vanuit een project van het Metzo College, het Rietveldlyceum,  AOC Oost, het Ulenhof College en het Ludger College, IG&D Bedrijvig Doetinchem en de gemeente Doetinchem zijn deze fietsroutes geïnventariseerd. Daarbij zijn ook de knelpunten, die de leerlingen onderweg ervaren, meegenomen. Op basis van deze informatie is een digitale kaart gemaakt.  Ieder jaar wordt er opnieuw een inventarisatie gedaan en wordt de kaart zo nodig aangepast. De laatste aanpassing dateert van mei 2017.


De kaart is onderdeel van de communicatie vanuit de scholen naar (toekomstige) leerlingen en hun ouders over de meest gebruikte (school)fietsroutes. Binnen het Metzo College is de heer ter Heijne contactpersoon voor dit project. U kunt hem bereiken via cterheijne@metzocollege.nl of per telefoon via 0314-323426. 

De gemeente Doetinchem krijgt door middel van de kaart inzicht in de meest gebruikte fietsroutes en de knelpunten. De gemeente neemt dit mee in de plannen rondom fietsverkeersveiligheid in Doetinchem.

IG&D is namens de bedrijven in Doetinchem betrokken omdat veel werknemers dezelfde fietsroute gebruiken en veel fietsroutes over/naast bedrijventerreinen lopen.


Informatie over actuele wegwerkzaamheden in Doetinchem vindt u hier