Voetbaltoernooi leerjaar 1

Nadat het Metzo voetbaltoernooi tot 2 keer toe is afgelast, heeft deze op maandag 15 mei gelukkig toch noog plaats kunnen vinden, bij ons, in de sporthal. Omdat we moesten uitwijken naar binnen is het toernooi iets uit elkaar getrokken. De meiden teams speelden het 5e en 6e uur tegen elkaar, gevolgd door de jongensteams het 7e en 8e uur.

De kinderen hadden er duidelijk zin in en speelden een mooi en fanatiek toernooi. Met name bij de jongens werd fanatiek, maar erg sportief gestreden.

De beste 6 meidenteams en jongensteams plaatsten zich voor de Doetinchemse kampioenschappen de volgende dag. Met het zware Metzo toernooi nog in de benen traden de teams toch weer vol goede moed aan, tegen de andere Doetinchemse scholen. Na een zwaar bevochten poulefase, bleven alleen de poulewinnaars over om te strijden om de prijzen. Namens het Metzo waren dit de meiden van 1Be en 1Mb.


Het Rietveld was net te sterk voor de meisjes van 1Be en kwamen ten koste van onze meiden in de finale. Daar troffen zij de Metzo meiden van 1Mb. Door een prachtige streep in de kruising van Zoë (geleend van 1Ma) trok 1Mb aan het langste eind. Het was nog even spannend toen het Rietveld op het Metzo doel afstormde, maar Amber, de rots in de branding, wist ook deze inzet te keren.


Al met al een mooi toernooi om op terug te kijken.


Vakgroep L.O.