Waar zijn we goed in?
• We luisteren naar jou en we begrijpen elkaar graag, maar hebben vertrouwen in eigen kunnen
• Leren op de manier die bij jou past
• Praktijk en theorie vanaf klas 1
• Voor doeners het examenvak LO-2
• Voor creatievelingen het examenvak tekenen
• Iedereen doet examen in een extra vak
• Hoge prestaties van onze leerlingen
• Kennismaken met de verschillende werkvelden
• Twee weken op stage in klas 3 en 4
Kortom…..aan het einde van de mavo op het Metzo weet je waar je goed in bent, welke opleiding je wilt gaan volgen en hoe je daar moet komen.
Aan het einde van leerjaar 2 kies je voor een vakkenpakket dat past bij jouw interesse en mogelijkheden. Wij kennen twee vakkenpakketten. Beide pakketten hebben een aantal gemeenschappelijke vakken en vakken die jou voorbereiden op de profielen in het mbo of de havo.
Gemeenschappelijke vakken; Nederlands, Engels, Wiskunde, Maatschappijleer, Burgerschap, CKV (Culturele, Kunstzinnige Vorming) en LO (Lichamelijke Opvoeding).
Pakket 1: Natuurkunde, Scheikunde, Biologie en een keuze uit Duits, LO-2 of Tekenen
Pakket 2: Duits, Economie, Geschiedenis en een keuze uit Biologie, LO-2 of Tekenen
Je mag er voor kiezen om lichamelijke opvoeding (LO2) als keuze vak te nemen. Dit vormt een mooie aansluiting op sport en bewegen/CIOS.
De mavo is geen beroepsopleiding. Met het vakkenpakket dat je kiest zorg je ervoor dat je na de mavo kan doorstromen in de richting die je graag wil volgen, pas dan maak je ook een keus in de beroepsrichting die je wil gaan volgen.
"We krijgen les in alle vakken van het middelbaar onderwijs, maar op ons eigen tempo en niveau."
Op het Metzo college hebben we lesuren van 40 minuten. Hieronder zie je een voorbeeld van een lesrooster.
In het Metzo College kun je als basis- of kaderleerling kiezen uit zes verschillende profielen.:
Economie en Ondernemen (E & O)
Zorg en Welzijn (Z & W)
Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR)
Produceren, Installeren & Energie (PIE)
Bouw, Wonen & Interieur (BWI)
Dienstverlening en Producten (D&P)
De mavo leerlingen kunnen kiezen uit twee vakkenpakketten.
Een opleiding aan het Metzo College duurt vier jaar. De eerste twee jaar hiervan zijn de basisjaren; dit noemen we de onderbouw. Tijdens deze twee jaar krijgen alle leerlingen vrijwel volledig dezelfde vakken. Aan het eind van het tweede jaar kies je als leerling een profiel. Dit profiel volg je in het 3e en 4e leerjaar – ofwel de bovenbouw - en bereidt je voor op je examen.
Een aantal vakken krijg je in elk geval, hierbij moet je denken aan vakken als: Nederlands, Engels, Wiskunde, Maatschappijleer, Burgerschap, CKV (Culturele, Kunstzinnige Vorming) en LO (Lichamelijke Opvoeding).
Verder heeft elk profiel nog meer vakken, die passen bij de beroepsrichting die je kiest.
Eigenlijk kun je alles worden, want het vmbo onderwijs en de mavo zijn hele mooie vertrekpunten voor je toekomst. Omdat je heel veel verschillende richtingen op kunt, is er altijd wel iets te vinden dat je leuk vindt en bij je past. Als je het lastig vindt om de juiste keus te maken, dan word je daarbij geholpen. Wat het is niet alleen belangrijk wat je worden kunt, maar vooral wat je worden wil!
Met een diploma basisberoepsgerichte leerweg kun je naar niveau 2 van het mbo. De kaderberoepsgerichte leerweg geeft je toegang tot niveau 3 of 4 van het mbo.
Het diploma van de mavo geeft toegang tot de havo en tot niveau 4 opleiding (BOL of BBL) van het mbo.
De leerjaren 1 en 2 noemen we onderbouw. Deze twee jaren krijg je als BL of KL leerling les in alle vakken die bij de zes beroepsprofielen horen. Aan het eind van leerjaar twee maak je een keus voor een beroepsprofiel. Mavo leerlingen krijgen in de eerste twee jaar ook les in alle vakken. Aan het eind van leerjaar twee kies je een vakkenpakket.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.